Se reduce impozitul pentru clădirile și terenurile utilizate în turism


 

Impozitul pentru terenurile și clădirile folosite în scopuri turistice se reduce la jumătate, potrivit unui act normativ, publicat recent în Monitorul Oficial. Este vorba despre Legea nr. 230 din 4 noiembrie 2020, publicată în Monitorul Oficial nr. 1030 din 4 noiembrie 2020.

Astfel, legea are ca obiect de reglementare modificarea Codului fiscal în vederea eliminării neclarităţilor privind interpretarea stabilirii scutirilor pentru clădirile şi terenurile utilizate pentru prestarea de servicii turistice. Modificările aduse vin în sprijinul celor care, din cauza caracterului activităţii, încasează venituri doar pe parcursul unei perioade limitate de timp.

 

 

         Așadar, impozitul pe clădirile sau terenurile aflate în proprietatea persoanelor fizice şi juridice care sunt utilizate pentru prestarea de servicii turistice, pe o durată de cel mult 180 de zile consecutive sau cumulate, în cursul unui an calendaristic, se reduce cu 50%.

         Trebuie menționat și faptul că actul normativ mai precizează că reducerea se aplică în anul fiscal următor celui în care este indeplinită aceasta condiție.

         Pe cale de consecință, modificările  aduse Codului fiscal fac referire la  dispozițiile art. 456 alin. (4) și  ale art. 464 alin. (4).

         Nu în ultimul rând, trebuie precizat că  prevederile Legii nr. 230 din 4 noiembrie 2020  se vor aplica, însă, începând cu data de 1 ianuarie 2021.

         Pentru mai multe detalii, accesați forma consolidată a Codului fiscal.

3