Contextul pandemic actual duce la adoptarea Hotărârii C.N.S.U. nr. 37 din 28 iulie 2020


     Contextul pandemic actual , susținut cu precădere de creșterea exponențială zilnică a numărului de persoane infectate, determină Comitetul Național pentru Situații de Urgență să adopte Hotărârea nr. 37 din 28 iulie 2020, publicată pe www.cnscbt.ro.

 

    Astfel, în textul Hotărârii nr. 37/2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare se propun noi măsuri, printre care enumerăm: instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul direcţiei de sănătate publică, dar și interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 - 06.00.

    De asemenea, se propune interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 - 06.00.

    Articolul 4 din aceeași hotărâre vine cu o noutate ce îi vizează pe soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici), în sensul că aceștia ar putea fi exceptați de la regulile distanţare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate şi a celor amenajate.