Vrei să pleci în concediu? Consultă lista actualizată cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată!


     În Monitorul Oficial nr. 709 din 19 iulie 2021, a fost publicată Hotărârea nr. 46 din 15 iulie 2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, precum şi a derulării proiectului-pilot pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite, act normativ emis de Comitetul Național pentru situații de Urgență.

     Cu caracter de noutate, art. 2 din hotărâre prevede aprobarea derulării unui proiect-pilot pe o perioadă de probă de 60 de zile, în incinta Aeroportului Internaţional Sibiu la terminalul „Sosiri“, pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2 cu sprijinul echipelor canine special pregătite în acest sens de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea“ Sibiu din cadrul Poliţiei Române.

     Pe perioada menţionată mai sus, oricare dintre persoanele care tranzitează terminalul „Sosiri“ din incinta Aeroportului Internaţional Sibiu poate fi supusă verificărilor pentru depistarea infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2 realizate de către echipele canine special pregătite. Persoanele indicate de echipajele canine ca posibil infectate sunt testate gratuit cu test rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Testele rapide utilizate în cadrul proiectului-pilot sunt asigurate gratuit de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.

     Pentru a consulta Lista cu clasificarea ţărilor/teritoriilor în funcţie de rata de incidenţă cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea şi cu privire la care se instituie măsura carantinei – click AICI