Ziua de 1 februarie 2017 aduce numeroase modificări fiscale


View access
Public
Alias
ziua-de-1-februarie-2017-aduce-numeroase-modificari-fiscale
Captcha
captcha
Category (main)
Created by alias
Disable comments
disable_comments
Displaying parameters
display_params
ID
32
Version information
item_screen
JImages
jimages
JUrls
jurls
Language
All
Language associations
lang_assocs
Layout parameters
layout_params
Layout selection
layout_selection
META data
{"robots":null,"author":"","rights":"","xreference":""}
Notify owner
notify_owner
Notify subscibers
notify_subscribers
Permissions
perms
Publish down (date)
0000-00-00 00:00:00
Publish up (date)
2017-01-31 11:48:15
SEO configuration
seoconf
Timezone info
timezone_info
Versions
versions
Publish changes
vstate

   

    Începând cu 1 februarie 2017, Legea nr. 1 din din 6 ianuarie 2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife produce modificări în cazul mai multor acte normative. În speţă, este vorba despre eliminarea a 102 taxe nefiscale, eliminarea plafonului în ceea ce priveşte contribuţiile sociale şi de sănătate, dar şi creşterea plafonului pentru microîntreprinderi. De asemenea, studenţii vor beneficia de transport intern feroviar gratuit începând cu această dată.

    Legea nr. 1 din 6 ianuarie 2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 15 în data de 6 ianuarie 2017, începe să producă efecte de mâine, 1 februarie.

   

    Potrivit acestui act normativ, persoanele fizice şi juridice nu mai datorează următoarele 102 taxe nefiscale:

    O altă modificare importantă este aceea anularea CASS pentru pensii, în sensul că, indiferent de pensionarul are calitatea de asigurat în sistemul public, indiferent de valoarea pensiei primite, iar plata contribuţiei se suportă de la bugetul de stat.

    De asemenea, începând de mâine, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va elimina formularul 088Declaraţia pe propria răspundere pentru evaluarea intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA.

    Tot de la 1 februarieimpozitul pe venit ce se aplică microîntreprinderilor având un singur salariat se va reduce de la 2% la 1%. În acelaşi timp, se ridică plafonul de venituri până la care o firmă poate fi încadrată în definiţia microîntreprinderii, de la 100.000 euro la 500.000 euro.