Prorogarea termenului de depunere a declaraţiilor şi de plată a creanţelor fiscale pentru 27 ianuarie 2017


Ordonanţa de Urgenţă nr. 3/2017 amână termenul pentru depunerea declaraţiilor fiscale de pe 25 ianuarie. Declaraţiile fiscale având ca termen de depunere 25 ianuarie, pot fi depuse până vineri, 27 ianuarie 2017

O multitudine de formulare fiscale, declaraţii, dar şi multe creanţe fiscale aveau ca dată scadentă data de 25 ianuarie. Din cauza celor 4 zile nelucrătoare ce au precedat termenul mai sus menţionat, şi dat fiind faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vine în întâmpinarea contribuabililor prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 3/2017, publicată în Monitorul Oficial nr. 16 din 6 ianuarie 2017, oferindu-le astfel mai mult timp pentru a se conforma.

Printre formularele fiscale ce trebuiau depuse miercuri, se numără Formularul 100 ("Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat"), Formularul 300 ("Decontul de taxă pe valoare adăugată"), Formularul 112 (" Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate"), Formularul 097 ("Notificarea privind aplicarea/încetarea aplicării sistemului TVA la încasare"). 

Lista acestor formulare mai poate fi completată şi de creanţele fiscale ce trebuie achitate până vineri, 27 ianuarie, taxe ca Plata impozitului reţinut la sursă, Plata impozitului pe dividende sau Plata taxei anuale pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc.