S-a modificat modelul-cadru al contractului individual de muncă!


Ministerul Muncii și Protecției Sociale a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus două noi obligații care îi revin angajatorului.

Astfel, Ordinul nr. 585 din 2 iulie 2021 privind modificarea și completarea modelului-cadru al contractului individual de muncă, prevăzut în anexa la Ordinul ministrului muncii și solidarității sociale nr. 64/2003, a fost publicat în Monitorul Oficial, luni, 19 iulie 2021, intrând în vigoare în aceeași zi.

Pe de o parte, noul act normativ îi obligă pe angajatori să îi informeze pe salariați cu privire la datoria de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Contribuția la fondul de pensii este parte din contribuția individuală de asigurări sociale datorată la sistemul public de pensii.

Potrivit Ordinului nr. 585 din 2 iulie 2021, această nouă obligație se aplică doar în cazul persoanelor prevăzute la art. 30 din Legea 411/2004, adică a celor de până la 35 de ani. În esență, Legea 411/2004 stabilește, la articolul 30, că persoanele în vârsta de până la 35 de ani trebuie să adere la un fond de pensii administrat privat, în timp ce persoanele de până în 45 de ani pot opta pentru aderarea la un astfel de fond, nefiind, însă, obligate să facă asta.

   Așadar, obligația se aplică doar în cazul celor de până în 35 de ani, în timp ce persoanele de până în 45 de ani au opțiunea de a adera la un astfel de fond, dar nu și obligația.

   Pe de altă parte, noul actul normativ îi mai obligă pe cei care au sub nouă salariați să includă în CIM o scurtă descriere/caracterizare a postului, informații echivalente cu fișa postului eliminată în luna mai.

   Altfel spus, cea de-a doua modificare a modelului-cadru al contractului individual de muncă vizează angajatorii care au până la 9 salariați, iar în situația în care aleg să nu mai utilizeze fișa postului, așa cum este precizat în cuprinsul art. 17 alin (4) din Codul muncii, vor completa la litera F a contractului de muncă o scurtă caracterizare/descriere a postului.

   Reamintim că, prin Ordonanța de urgență nr. 37 din 5 mai 2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, s-a eliminat obligația de întocmire a fișelor de post și a regulamentului intern, pentru microîntreprinderile cu maximum nouă salariați, această OUG fiind publicată încă din data de 6 mai, astfel încât modificarea adusă, în prezent, modelului-cadru al contractului individual de muncă este binevenită.

   

Modelul-cadru al contractului individual de muncă actualizat se poate consulta accesând Ordinul nr. 64 din 28 februarie 2003.