Măsuri de relaxare de Sărbători!


În Monitorul Oficial nr. 1166 din 8 decembrie 2021 a fost publicată Hotărârea nr. 1.242 din 8 decembrie 2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 decembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin aceasta, Executivul a adoptat o serie de măsuri, cele mai importante fiind următoarele:

  • eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate; masca de protecție va fi purtată în spațiile publice închise, spațiile comerciale, spațiile publice deschise cu aglomerări de persoane, mijloacele de transport în comun, locul de muncă, piețe, târguri și locurile unde se formează cozi;
  • eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor pe timpul nopții;
  • organizarea și desfășurarea anumitor activități în spații închise sau deschise vor fi permise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 - 22:00 (competițiile sportive, cinematografele, spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale, cursurile de instruire, incluși: cele de formare profesională care necesită activități practice, workshopurile, conferințele, precum și cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene).

   De asemenea, trebuie menționat că va crește intervalul orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul.

   Mai mult, va fi permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-22:00, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară în spații închise și/sau deschise:

  • activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;
  • activități în domeniul sălilor de sport și/sau fitness;
  • activități de administrare a piscinelor interioare;
  • activități în domeniul jocurilor de noroc.

   Tot până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 5:00-22:00 va fi permisă activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri și locuri de joacă pentru copii, precum și activitatea târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.

 

Lista integrală a măsurilor se poate consulta AICI!