Formularul “ Fișa capacității de cazare”


View access
Public
Alias
formularul-fisa-capacitatii-de-cazare
Captcha
captcha
Category (main)
Created by alias
Disable comments
disable_comments
Displaying parameters
display_params
ID
333
Version information
item_screen
JImages
jimages
JUrls
jurls
Language
All
Language associations
lang_assocs
Layout parameters
layout_params
Layout selection
layout_selection
META data
{"robots":null,"xreference":"","author":"","rights":""}
Notify owner
notify_owner
Notify subscibers
notify_subscribers
Permissions
perms
Publish down (date)
0000-00-00 00:00:00
Publish up (date)
2021-03-22 08:26:23
SEO configuration
seoconf
Timezone info
timezone_info
Versions
versions
Publish changes
vstate

     Agenția Națională pentru Administrare Fiscală a emis și publicat în Monitorul Oficial nr. 270 din 18 martie 2021 Ordinul nr. 398 din 16 martie 2021 pentru aprobarea modelului, conţinutului şi modalităţii de gestionare a formularului „Fişa capacităţii de cazare“.

     Închirierea în scop turistic de către proprietari a camerelor situate în locuinţe proprietate personală, altele decât cele care constituie structuri de primire turistice, potrivit legislaţiei specifice, reprezintă oferirea posibilităţii de şedere pentru o perioadă de minimum 24 de ore şi de maximum 30 de zile într-un an calendaristic oricărei persoane care călătoreşte în scop turistic în afara mediului său obişnuit de viaţă.

      Formularul se completează de persoanele fizice care realizează, în cursul unui an fiscal, venituri impuse pe baza normelor de venit din închirierea în scop turistic a unui număr de camere situate în locuinţe proprietate personală, cuprins între una şi 5 camere inclusiv, indiferent de numărul de locuinţe în care sunt situate acestea. Formularul se completează şi în cazul depăşirii numărului de 5 camere de închiriat în cursul aceluiaşi an fiscal.

     Contribuabilii au obligaţia, pentru fiecare an fiscal, să completeze şi să păstreze fişa capacităţii de cazare. Se completează câte o anexă pentru fiecare cameră închiriată în scop turistic.

     Se utilizează de către contribuabil pentru înscrierea informaţiilor care au stat la baza completării formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice“.

Modelul şi conţinutul formularului „Fişa capacităţii de cazare“ pot fi consultate AICI