Revisalul bugetarilor


View access
Public
Alias
revisalul-bugetarilor
Captcha
captcha
Category (main)
Created by alias
Disable comments
disable_comments
Displaying parameters
display_params
ID
268
Version information
item_screen
JImages
jimages
JUrls
jurls
Language
All
Language associations
lang_assocs
Layout parameters
layout_params
Layout selection
layout_selection
META data
{"robots":null,"xreference":"","author":"","rights":""}
Notify owner
notify_owner
Notify subscibers
notify_subscribers
Permissions
perms
Publish down (date)
0000-00-00 00:00:00
Publish up (date)
2020-12-16 08:19:03
SEO configuration
seoconf
Timezone info
timezone_info
Versions
versions
Publish changes
vstate

 

Miercuri, 16 decembrie 2020, Agenția Națională a Funcționarilor Publici a dat publicității un comunicat prin care informează că s-a semnat contractul de finanțare pentru dezvoltarea aplicației pentru registrul ce va fi gestionat de Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP).

Potrivit acestui comunicat, crearea E-bugetar - baza de date cu toți angajații din sectorul public din România, denumită formal SENEOSP, este un obiectiv prioritar, în condițiile în care la nivelul sectorului public nu există în prezent un sistem unitar de evidență a acestor angajați.

Baza de date este  o atribuție a ANFP, prevăzută în Codul Administrativ.

 

          Astfel, prin proiect se vor realiza următoarele activități:

  • Dezvoltarea Sistemului Electronic Național de Evidență a Ocupării în Sistemul Public – E-bugetar (SENEOSP)
  • Pilotarea Concursului național pentru funcționarii publici
  • Instruirea a 7.500 de persoane pe domeniile managementul resurselor umane și digitalizare.

 Registrul electronic al bugetarilor va fi reglementat printr-un proiect de act normativ ce  a fost pus în dezbatere publică de ANFP, încă de la finalul lunii iulie 2020.

Cu toate acestea, pentru a se aplica, proiectul trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Ulterior, în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a proiectului mai sus menționat, Agenția Națională a Funcționarilor Publici va trebui să emită un ordin cu regulile pentru completarea informațiilor în registrul electronic al bugetarilor.

Trebuie menționat că fiecare angajator public va trebui să desemneze o persoană care să se ocupe de completarea informațiilor în registrul electronic al bugetarilor, inclusiv prin includerea expresă a acestei atribuții în fișa postului.

Totodată, reamintim că în prezent, instituțiile și autoritățile publice sunt obligate să raporteze anual Fiscului, în perioada 1 - 30 octombrie, salariile bugetarilor.

Această obligație în sarcina instituțiilor și autoritățile publice  de a raporta către Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) salariile bugetarilor a fost stabilită prin Legea salarizării bugetare și prin Ordinul nr. 2.169 din 26 septembrie 2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale  ale personalului plătit din fonduri publice, publicat în Monitorul Oficial nr. 877 din 17 octombrie 2018.

Prevederile acestui ordin se aplică personalului din cadrul autorităților/instituțiilor publice care exercita o funcție în baza unui contract individual de muncă sau a unui raport de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condițiile legii.

Proiect de act normativ privind întocmirea, actualizarea și administrarea Sistemului electronic național de evidență a ocupării în sectorul public, precum și detalierea operațiunilor necesare completării bazei de date poate fi accesat AICI.